Mladá pšenice je dalším zeleným zázrakem pro náš jídelníček. Z mladých výhonků nabízí našemu tělu až neuvěřitelně hodnotné zdroje pro zdraví a krásu.

Pojďte se seznámit s další superpotravinou! Mladá pšenice, nazývaná i zelená pšenice (nebo mladá zelená pšenice), je známá v podobě lisované šťávy z mladých výhonků pšenice o velikosti 15-25 cm a následně šetrně usušená při teplotách do 31°C, které neničí všechny blahodárně působící složky. Koupit se dá v podobě usušeného prášku, nebo prášku lisovaného do podoby tablet, které jsou však snadno rozpustné. Má lahodnou chuť a výborné účinky na náš organismus. Zelená pšenice je příjemnou záměnou za zelený ječmen a někomu chutná i víc. Pro svůj vysoký obsah antioxidantů a zdraví prospěšných látek ji právem řadíme mezi superpotraviny, nebo mezi tzv. zelené potraviny, kam patří i již zmiňovaný zelený ječmen, chlorella, nebo spirulina.

Mladá pšenice má sice v oblasti zelených potravin meší „reklamu“ než mladý ječmen, mnohým však chutná více, díky absenci zemité chuti. Zkuste vlažný nápoj s ní třeba ráno místo kávy.

Mladá pšenice má sice v oblasti zelených potravin meší „reklamu“ než mladý ječmen, mnohým však chutná více, díky absenci zemité chuti. Zkuste vlažný nápoj s ní třeba ráno místo kávy.

Mladá pšenice je charakteristická obsahem organicky vázaných minerálů, které jsou na rozdíl od anorganických mnohem lépe vstřebatelné a využitelné. Mladá zelená pšenice dodává tělu aktivní enzymy, které jsou prospěšné pro posílení imunity zdraví, trávení, obnovu všech tkání i buněk a proti předčasnému stárnutí buněk. Enzym superoxiddismutáza přispívá ke schopnosti neutralizovat volné radikály.

Proč si zmlsat na mladé pšenici? Tady jsou její pozitivní účinky na naše zdraví!

  • mladá pšenice působí příznivě na celý trávicí trakt,
  • harmonizuje tělesné funkce,
  • chrání před volnými radikály,
  • příznivě ovlivňuje obranyschopnost organismu,
  • podporuje imunitu,
  • zpomaluje proces stárnutí buněk,
  • zelená pšenice pomáhá při detoxikaci a regeneraci organismu,
  • bojuje s řadou civilizačních onemocnění,
  • napomáhá hojení ran a zlepšuje stav pokožky,
  • mladá zelená pšenice příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu a cukru,
  • příznivě ovlivňuje plodnost a hladinu PH lidské krve,
  • chrání před překyselením organismu,
  • vhodná při rekonvalescenci a fyzicky náročných profesích a pro sportovce,
  • mladá pšenice výrazně zlepšuje metabolismus a významně urychluje spalování tuků,
  • je výborná jako prevence proti obezitě,
  • podporuje proces detoxikace organismu,
  • dodává energii pro organismus.
Zelená mladá pšenice je skvělá nejen pro detoxikaci organismu. Má schopnost harmonizovat tělesné funkce, podporovat imunitu i omlazovat buňky a tedy i nás samotné. A nejen to.

Zelená mladá pšenice je skvělá nejen pro detoxikaci organismu. Má schopnost harmonizovat tělesné funkce, podporovat imunitu i omlazovat buňky a tedy i nás samotné. A nejen to.

Mladá pšenice vás překvapí tím, jak je nabita zdraví prospěšnými látkami

Mladá pšenice obsahuje všechny potřebné vitaminy B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E, K, betakaroten, enzymy, jako amyláza, cytochrom oxidáza, kataláza, lipáza, peroxidáza, proteáza, transhydrogenáza, SOD, spoustu minerálů, jako hořčík, draslík, jod, selen, vápník, zinek, železo, stopové prvky, aminokyseliny, jako alanin, arginin, fenylalanin, glycin, histidin, kyselinu aspartamovou a glutamovou, tryptofan, tyroxin, bioflavonoidy a jiné fytonutrienty, které jsou potřebné pro optimální buněčný metabolismus, regeneraci a ochranu organismu a velmi důležitý chlorofyl. Zelená pšenice je bohatým zdrojem kyseliny listové, má vyšší obsah vitaminu B12 než mladý ječmen a je doporučovaná zejména pro vegetariány.

Beta Karoten, který je prekurzorem vitaminu A, ze kterého si naše tělo samo vyrábí tento vitamín, obsahuje mladá pšenice ve velkém množství. Nedostatek se projevuje šeroslepostí, suchou kůží a sníženou odolností proti infekcím. Další obsažené karotenoidy mají silné antioxidační vlastnosti a chrání tělo před vznikem zhoubných nádorů.

Chlorofyl zvyšuje hladinu hemoglobinu a má vliv na lepší přenos kyslíku a zamezuje vzniku infekcí. Čistí organismus, odstraňuje pachy, pomáhá při hojení ran a také při léčbě žaludečních vředů a střevních potíží. Chlorofyl je přírodní antibiotikum s protizánětlivými účinky. Mladá pšenice svým zásaditým PH brání překyselení organismu. Mladá pšenice obsahuje vlákninu a pozitivně působí na střevní peristaltiku a trávicí trakt. Tlumí záněty žaludku a střev, žaludečními vředy i pálením žáhy.

Důležitou a zdraví prospěšnou součástí mladé pšenice je chlorofyl. Ten je mimo jiné považován za přírodní antibiotikum a má protizánětlivé účinky.

Důležitou a zdraví prospěšnou součástí mladé pšenice je chlorofyl. Ten je mimo jiné považován za přírodní antibiotikum a má protizánětlivé účinky.

Mladá zelená pšenice má velmi nízký glykemický index a navíc snižuje i glykemický index společně konzumovaných pokrmů. Po celém světě ji pijí lidé, kteří ji rádi dávají místo kávy nebo energetických nápojů. Mladá pšenice dodává spoustu energie, je plná blahodárných látek a podporuje náš zdravý způsob života.

Zdroj obrázků: Shutterstock

CHCI MAGAZÍN ZDRAVÍ A KRÁSA ZDARMA!

Nechte si posílat magazín Zdraví a krása do vaší e-mailové schránky! Staňte se členem největší komunity lidí, kteří si váží své zdraví a chtějí být krásnými.

Váš e-mail